HAKKIMIZDA

Türkiye, gemi inşaatı konusunda dünya çapında tecrübeye ve kaliteli iş gücüne sahip bir ülkedir. Ancak, maliyetini tam olarak bilemeyen ve istenilen hassasiyette teklif verecek verilere sahip olamayan tersanelerimiz uluslararası rekabetten uzak kalmışlardır. Oysa ki, Güney Kore ve Çin tersaneleri modern gemi inşaat teknolojileri uygulayarak ve kurdukları yönetim sistemleri ile gemi inşaatı süreçlerini sistematik ve entegre bir şekilde kontrol ederek maliyetlerini aşağıya çekebilmekte ve uygun fiyatlar sunabilmektedir.

Özellikle Avrupa ülkelerindeki sektöre yönelik teşvikler de göz önünde bulundurulduğunda rekabetçi fiyatların önemi çok büyüktür. Yeni gemi inşa işlerinin alınmasında Polonya, Litvanya ve Romanya gibi ülkelerle yarışabilmek için maliyetlerin indirilmesi şarttır. Tersanelerimiz maalesef şu ana kadar ileri bir sistem ile yönetilememiş; talebin fazlalığı ve işçiliğin ucuzluğu nedeniyle kolaylığa kaçılmış veya ‘masraf’ çıkarmamak için teknoloji sehven göz ardı edilmiştir. Ülkemizde tersane sayısı her geçen gün artmaktadır.

Türkiye`de mevcut teknolojide tersanelerin çoğunda farklı departmanların gereksinimlerini karşılamak amacıyla birbirinden bağımsız, her departmana özel geliştirilmiş çözümler veya basit ofis programları kullanılmaktadır. Birbirinden bağımsız bu yapılarda bilgi ve veri alışverişi birçok ara işlem yapmayı gerektirmekte ve bu işlemleri yapan kişiler standart olmayan mantık doğrultusunda bu verileri değerlendirmekte ve herhangi bir arşivleme yapmamaktadırlar.

Yurt dışı menşeli yazılım firmalarının sunduğu çözümler, hem pahalı, hem de Türkiye tersaneciliğiyle ve mevzuatıyla birebir uyumlu değildir. Dolayısıyla, bu çözümlerin faydasından şüphe duyan tersaneler, tüm teknolojik araçlardan tam anlamıyla yararlanamamaktadır.

Bütün bunları göz önünde bulundurarak, sektördeki tecrübeli kişilerden faydalanarak viaShipyard yazılımını üretmeye karar verdik. 2009 yılında proje olarak ortaya koyduğumuz bu yazılım, TÜBİTAK tarafından da faydalı olarak görüldüğü için destek almıştır. Yazılım, tersaneler tarafından da artık benimsenmiş durumdadır.

Tersanelere özel bu ERP sistemimiz, tersaneciler tarafından ve tersaneler için yazılmış ilk ve tek yazılımdır.

Ücretsiz bir canlı demo isteyin

viaShipyard uzmanlarımızın birinden demo istemek için bilgileri tamamlayın.
Tersanenize gelelim ve viaShipyard ile işlerinizi hızlandırmaya nasıl yardımcı olabileceğimizi görün.

Demo İste